Wraps s rýží a žampiony
Suroviny
- 80 g Kukuřice cukrová
 - 200 g Kuřecí prsa
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Salát ledový
 - 100 g Karotka
 - 400 g Rýže Basmati
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Kerblík
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Tortilla
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.5 dl Jogurt bílý
 - 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 0.5 polévková lžíce Řeřicha
 - 0.27 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
 - Sacharidy 147 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 547 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 143 g
 - Cholesterol 33.6 mg
 - Draslík 1000.7 mg
 - Vláknina 36996.4 mg
 - Vitamín A 36996.4 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větší míse vyšleháme bílý jogurt. Omyjeme bylinky: kopr, řeřichu, kerblík. Pak je drobně pokrájíme a s prolisovaným česnekem a mořskou solí přimícháme do jogurtu.
 - 
                                2
Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky. Karotku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme a necháme odkapat. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Rýži Basmati uvaříme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži vyklopíme do mísy. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém orestujeme kuřecí maso (2 minuty), pak přidáme cibuli, žampiony, promícháme, zakryjeme poklicí a dusíme 3-4 minuty. Pak vše z pánve vyjmeme, dáme do druhé mísy, podle chuti dosolíme solí, bílým pepřem a promícháme.
 - 
                                4
Listy ledového salátu nakrájíme na dlouhé proužky. Do mísy s rýží přidáme všechny ingredience, kromě jogurtu se salátem, a důkladně promícháme. Podle potřeby dochutíme solí.
 - 
                                5
Tortilly nahřejeme, rozložíme a potřeme vrstvou jogurtu tak, aby zůstaly minimálně okraje 2 cm nenatřené. Jogurtovou vrstvu posypeme slunečnicovými semínky. Navrstvíme připravenou masovou směs, obložíme proužky salátu, opatrně stočíme a konce tortilly přeložíme směrem k náplni a stiskneme. Pak tortilly zabalíme do pergamenového papíru, oba konce papíru pevně uzavřeme.