Kavkazské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Kurkuma
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 4 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 889 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 281.3 mg
  • Draslík 914.4 mg
  • Vláknina 4176.7 mg
  • Vitamín A 4176.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kavkazské kuře připravujeme v nekovové misce. Použijeme kuře o váze 1,5 kg, které ze všech stran propícháme, vetřeme směs z mletého koriandru, zázvoru, kurkumy a chilli koření. Dále smícháme bílý jogurt, čerstvou nasekanou mátu, prolisovaný česnek, sůl a pořádně touto směsí potřeme celé kuře. Přikryjeme potravinovou fólií a přes noc necháme v chladničce.

  • 2

    Rozehřejeme troubu na 190°C. Kuře dáme na rošt do pečící mísy nohama vzhůru, do břicha kuřete vsuneme 1 omytý citron propíchnutý grilovací jehlou, zalijeme marinádou a přidáme tolik horké vody, aby zakryla dno mísy.

  • 3

    Kuře pečeme asi 1 hodinu odkryté, ale každých 20 minut jím otočíme a podlijeme vodou. Aby bylo kuře dobře propečené, obrátíme ho nakonec přední (prsní) stranou nahoru a pečeme 30 minut. Teče-li při propíchnutí stehna čirá šťáva, je kuře upečené. Přikryjeme ho alobalem, neuzavíráme a necháme ještě 10 minut a naporcujeme.

Komentáře k receptu