Opečené hrušky v portské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 15.6 mg
 - Draslík 354.9 mg
 - Vláknina 16741 mg
 - Vitamín A 16741 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme jogurt s mletou skořicí a moučkovým cukrem. Na pánvi rozpustíme máslo, třtinový cukr a opékáme rozpůlené hrušky 3 minuty z každé strany. Potom vlijeme pomerančovou šťávu a portské a povaříme dalších 5 minut. Hrušky podáváme přelité omáčkou s kopečkem vyšlehaného jogurtu a svitkem skořice.