Dušené kuře v jogurtové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Jogurt bílý
  • 100 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej kokosový
  • 1 polévková lžíce Olej kokosový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1131 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 333.1 mg
  • Draslík 1135 mg
  • Vláknina 2204.4 mg
  • Vitamín A 2204.4 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu: omyté chilli paričky zbavíme stonků, pokrájíme je a v hmoždíři je rozdrtíme. Pak je dáme do větší mísy. Přidáme k nim utřené stroužky česneku se solí, sladkou papriku, mletý zázvor, mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek. Směs promícháme s olivovým olejem.

  • 2

    Omyté kuře naporcujeme, vykostíme a z porcí stáhneme kůži. Maso propícháme vidličkou a celé potřeme kořenící marinádou. Maso vložíme do mísy, kde jsme si připravili marinádu. Vše přelijeme bílým jogurtem a důkladně jogurt zamícháme mezi maso. Marinované kuře odložíme do lednice, nejlépe přes noc.

  • 3

    Druhý den v kastrólu zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Položíme na ni porce kuřecího masa i s marinádou, přilijeme 100ml kokosového mléka, promícháme a pod pokličkou maso pomalu dusíme doměkka, minimálně 35-40 minut. Během dušení občas vše promícháme.

  • 4

    Měkké kuře i s omáčkou podle chuti dosolíme.

Komentáře k receptu