Kuřecí gyros, hranolky a tzatziky
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř bílý
 - 400 g Řecký jogurt
 - 300 g Hranolky
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Okurka salátová
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Koření Gyros
 - 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 911 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 111 mg
 - Draslík 1273.8 mg
 - Vláknina 10404 mg
 - Vitamín A 10404 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si tzatziky: okurku oloupeme a nastrouháme ji najemno. Necháme ji v cedníku okapat. Poté ji smícháme s řeckým jogurtem, utřenými stroužky česneku, citronovou šťávou, nasekaným koprem. Osolíme a opepříme podle chuti. Dáme vychladit do lednice.
 - 
                                2
Kuřecí prsa okořeníme, potřeme olejem a opečeme na pánvi. Necháme je chvilku zchládnout a poté je nakrájíme na tenoučké plátky.
 - 
                                3
Hranolky usmažíme podle návodu nebo upečeme v troubě.
 - 
                                4
Kuřecí maso podáváme s tzatziky, hranolkami a ozdobené na nudličky nakrájenou polovinou cibule.