Rychlé langoše
Suroviny
- 42 g Droždí
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Jogurt bílý
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 29.17 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 špetka Sůl
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Omáčka tatarská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 522 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 23.2 mg
 - Draslík 346.2 mg
 - Vláknina 8662.5 mg
 - Vitamín A 8662.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku, sůl, jogurt, jedlou sodu a kvásek.
 - 
                                3
Vymícháme těsto a na pomoučněném vále z něj ihned tvarujeme placky.
 - 
                                4
Smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
 - 
                                5
Langoše potřeme rozetřeným česnekem, tatarkou a posypeme nastrouhaným sýrem.