Cukrovaný zajíc
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 14 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 113.1 mg
- Draslík 85 mg
- Vláknina 1444.4 mg
- Vitamín A 1444.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Změklé máslo utřeme a postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a vejce. Třeme dále do pěny, každé vejce třeme asi 30 vteřin. 
- 
                                2Přimícháme rum a zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamylem. 
- 
                                3Formu ve tvaru zajíčka vymastíme máslem a vysypeme mletými mandlemi. Naplníme ji těstem a zajíce pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby necháme částečně vychladnout, vyklopíme a na kuchyňské mřížce necháme zcela vychladnout. 
- 
                                4Před podáváním zajíčka silně pocukrujeme moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        