Chřestová polévka se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 45.5 mg
 - Draslík 206.1 mg
 - Vláknina 4598.6 mg
 - Vitamín A 4598.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílý chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé. V hrnci zahřejeme vodu, přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 15 minut.
 - 
                                2
Zbylé máslo rozpustíme v jiném hrnci, přisypeme mouku a necháme ji zpěnit, až zezlátne. Chřest vyndáme z vývaru, jíšku zředíme chřestovým a kuřecím vývarem.
 - 
                                3
Polévku vaříme asi 10 minut, pak do ní vmícháme smetanu a chřestové hlavičky. Zbylý chřest můžeme upotřebit v jiném pokrmu. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.