Italské tartufo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 77.3 mg
 - Draslík 528.3 mg
 - Vláknina 9693.3 mg
 - Vitamín A 9693.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zmrzlinu necháme trochu změknout. Sušenky dáme na talíř, přelijeme je mandlovým likérem nebo pomerančovou šťávou. Necháme stát až se tekutina vsákne, sušenky občas obrátíme.
 - 
                                2
Vychlazený plech pokryjeme alobalem nebo papírem na pečení. Velkou naběračkou nabíráme kopečky zmrzliny. Do každého středu kopečku zasuneme sušenku, zcela ji zakryjeme zmrzlinou a vytvoříme kouli. Dáváme na vychlazený plech. Takto vytvoříme 6 koulí, které vložíme na hodinu a půl do mrazáku.
 - 
                                3
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, sirup a máslo. Koule vyjmeme z mrazáku, postupně je všechny polijeme čokoládovou polevou tak, aby se celé obalily. Dáme je zpět na plech, povrch posypeme sekanými praženými ořechy. Necháme minimálně hodinu v mrazáku.
 - 
                                4
Servírujeme na dezertním talířku, před podáváním necháme koule asi 10 minut při pokojové teplotě.