Nedělní bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 257.3 mg
 - Draslík 374.5 mg
 - Vláknina 7713.3 mg
 - Vitamín A 7713.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Změklé máslo utřeme do pěny, přisypeme mouku, přidáme žloutky, sůl, cukr a v troše vlažného mléka vzešlý kvásek z droždí. Přilijeme zbylé vlažné mléko a vypracujeme těsto. Zapracujeme do něj omyté a osušené hrozinky a necháme vykynout na teplém místě.
 - 
                                2
Z těsta tvarujeme malé kulaté bochánky, urovnáme je na tukem pomaštěný plech a necháme znovu kynout. Před pečením bochánky potřeme vejcem rozšlehaným s medem.
 - 
                                3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a podáváme pocukrované.