Vinný koláč
Suroviny
- 270 g Máslo čerstvé
- 200 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1 hrnek Cukr krupice
- 2 hrnek Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 32 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 163.2 mg
- Draslík 287.3 mg
- Vláknina 4197.8 mg
- Vitamín A 4197.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky, cukr a změklé máslo (250 g) utřeme do pěny. Postupně přidáme vanilkový cukr, skořici, kakao, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a červené víno. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                2Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut. 
- 
                                3Po vychladnutí můžeme koláč ozdobit ušlehanou smetanou a pokapat vaječným koňakem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        