Zelené máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 222.6 mg
 - Draslík 87.1 mg
 - Vláknina 589.8 mg
 - Vitamín A 589.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé máslo smícháme s prolisovanými, natvrdo uvařenými žloutky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Čerstvý špenát rozmačkáme v plátýnku a šťávu přidáme k máslu.
 - 
                                3
Hotovou směs rozetřeme na pergamenový papír a zabalíme do válečku. Dáme ztuhnout do chladničky.