Mramorová bábovka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6 porcí

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 190 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 240 g Cukr moučkový
  • 25 g Kakao
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 357.1 mg
  • Draslík 104.4 mg
  • Vláknina 1995 mg
  • Vitamín A 1995 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme 60 g másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky. Přilijeme rozpuštěné máslo.

  • 2

    4 bílky osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.

  • 3

    Rozpustíme zbytek másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky.

  • 4

    Přilijeme rozpuštěné máslo a 25 g kakaa.

  • 5

    1 bílek osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme nejprve těsto světlé, poté těsto tmavé. Opatrně promícháme, aby se vytvořil mramorový efekt.

  • 6

    Pečeme při 190 °C 40 minut.

  • 7

    Upečenou bábovku vyklopíme a necháme zcela vystydnout.

Komentáře k receptu

  • kvetush
  • 01.12.2015 19:37:18

Bábovka nám chutnala, byla vláčná. Recept se osvědčil. Pravdou ovšem je, že pro přípravu je tento recept trošku složitější než recept na rychlé bábovky. Ale pokud někdo nespěchá, vyplatí se připravit si tuto bábovku

Odpovědět