Tvarohový koláč s jablkovou nádivkou
Suroviny
- 500 g Jablka
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 240 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Tvaroh tvrdý
 - 20 g Cukr moučkový
 - 120 g Cukr krystal
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 6 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 87.7 mg
 - Draslík 103.6 mg
 - Vláknina 6136.9 mg
 - Vitamín A 6136.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, kypřicí prášek, nastrouhaný tvaroh a máslo rozdělíme na kousky. Nožem propracujeme na jemné těsto, mezitím přiléváme po troškách studenou vodu.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme na kulaté pláty. Jedním vyložíme dortovou formu až přes okraj, dno propícháme vidličkou. Naplníme jablkovou nádivkou, zakryjeme druhým plátem a okraje zmáčkneme. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, propícháme vidličkou a v rozpálené troubě pečeme cca 50-60 minut.
 - 
                                3
Na nádivku oloupeme jablka, nakrájíme na plátky a vložíme do mouky a skořicového cukru. Promícháme, rozložíme na těsto a poklademe najemno nakrájeným máslem.
 - 
                                4
Hotový koláč posypeme cukrem a podáváme.