Telecí plátky s šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 129 mg
 - Draslík 513.7 mg
 - Vláknina 2054.8 mg
 - Vitamín A 2054.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osolíme a opepříme. Šalvěj omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Olej rozpálíme a maso na něm krátce osmahneme po dobu 2 minut z každé strany. Poté na každý kousek masa dáme dílek másla a trochu šalvěje. Pánev přendáme do trouby a necháme zapéct při 190°C po dobu asi čtvrt hodiny. Podáváme přelité výpekem.