Sladké hřebínky s kynutého těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 158.2 mg
 - Draslík 60.6 mg
 - Vláknina 979.4 mg
 - Vitamín A 979.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme cukr, žloutky dobře vyšleháme. Přisypeme mouku s droždím, přidáme smetanu, vlijeme rum, vše dobře rukama prohněteme a vypracujeme hladké, polotuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
 - 
                                2
Těsto vyklopíme na moukou posypaný val, pomoci valečku rozválíme, přeložíme, rozválíme a zase přeložíme.
 - 
                                3
Z rozváleného těsta vykrajujeme obdélníčky, kraje nařízneme do tvaru hřebínku. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova. Upečené a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.