Jarní dort se žloutkovou polevou
Suroviny
- 140 g Máslo čerstvé
 - 140 g Cukr moučkový
 - 140 g Mandle
 - 70 g Mouka pšeničná hrubá
 - 10 g Pistácie
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 140 g Cukr moučkový
 - 20 g Mouka pšeničná hrubá
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 špetka Vanilka mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 39 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 162.8 mg
 - Draslík 181.8 mg
 - Vláknina 5067.5 mg
 - Vitamín A 5067.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo umícháme, přidáme prosátý cukr a vanilku. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a mouku.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a upečeme dorůžova.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme polevu - smícháme žloutky s cukrem a vanilkou a třeme cca 15 minut.
 - 
                                4
Upečený korpus na dort necháme vychladnout, přelijeme žloutkovou polevou a okraj posypeme nadrobno nasekanými pistáciemi.