Slávky na víně s česnekovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 517 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 146.7 mg
 - Draslík 561 mg
 - Vláknina 188.5 mg
 - Vitamín A 188.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 98.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přilijeme víno a přidáme prolisovaný česnek. Zakryjeme a zprudka vaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme poloviny bez masa.
 - 
                                2
Změklé máslo rozmícháme s nadrobno nakrájeným česnekem, nasekanou petrželkou, koňakem a ochutíme solí a pepřem. Hotovou směs rozdělíme na lastury a grilujeme, dokud nezačnou mušle "prskat". Rozdělíme na misky a ihned podáváme.