Ústřice se špenátem zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 523 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 646.1 mg
 - Vláknina 5471.3 mg
 - Vitamín A 5471.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, celer na malé kostičky, listy špenátu dobře omyjeme a nasekáme, šalotku drobně pokrájíme. Ementál nastrouháme do misky, přisypeme strouhanku, smícháme dohromady. Zapneme troubu, aby se nahřála.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme šalotku, přidáme česnek, který necháme jen provonět, přimícháme připravený celer, nakonec vmícháme špenát, necháme jen projít máslem, podle chuti osolíme, opepříme a pánev stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Čerstvé ústřice uvolníme ze skořápek, vodu ze skořápek scedíme do kastrůlku, maso vydlabeme, (prázdné skořápky namočíme do studené vody a potom je důkladně omyjeme) položíme do do kastrůlku s vodou z ústřic. Maso s vodou zahřejeme, kastrůlek odstavíme z ohně, maso vybereme z vody.
 - 
                                4
Umyté skořápky naskládáme na plech, naplníme je připraveným špenátem, na špenát položíme maso z ústřic, na povrch lžičkou přiměřené množství sýra. Ústřicemi naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, pod grilem zapečeme tak, aby sýr a strouhanka měly zlatavou barvu.
 - 
                                5
Hotové ústřice vytáhneme z trouby, rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.