Tyčinky se solí jako pochoutka k sýru
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 43 g
- Sodík 3097 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 137.1 mg
- Vláknina 8190 mg
- Vitamín A 8190 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do mísy dáme mouku, promícháme se 2 lžičkami soli, uděláme důlek do kterého nadrobíme 1/2 kostky droždí a promícháme s vlažnou vodou, zasypeme moukou a mísu přikryjeme vlhkou utěrkou, během 15 minut vzejde kvásek. Po přidání změklého másla zpracujeme na hladké těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu (těsto zdvojnásobí svůj objem). 
- 
                                2Vykynuté těsto rozválíme na placku 2-3 mm silnou. Rádýlkem nebo nožem krájíme proužky široké asi 1 cm. Proužky poklademe plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 201°C dozlatova asi 10 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        