Omáčka z borůvek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 22 mg
 - Draslík 58.8 mg
 - Vláknina 3600 mg
 - Vitamín A 3600 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V hrnku vlažné mléko rozmícháme s moukou.
 - 
                                3
Borůvky v hrnci s vodou a cukrem rozvaříme, pak je prolisujeme, přilijeme k nim mléko s moukou a necháme chvíli za stálého míchání vařit.
 - 
                                4
Omáčku nakonec zjemníme přimícháním másla.