Smažené škubánky sypané mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 410.2 mg
 - Vláknina 11833.3 mg
 - Vitamín A 11833.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oloupeme brambory. Rozkrájíme je na větší kostky nebo čtvrtky. Brambory dáme do hrnce, přidáme sůl, vodu a vaříme 20 minut. Uvařené brambory slijeme a přes lis na brambory je protlačíme do mísy. Postupně budeme přidávat mouku, vařečkou promícháme a poté rukama těsto důkladně vypracujeme na "drobenku".
 - 
                                2
K těstu přidáme 200-250 g vychladlého rozpuštěného másla a těsto znovu dobře vypracujeme. Poté ho rozdělíme na stejné díly (8-10 ks). Z každého vytvarujeme malou placku, silnou 1.5-2 cm o průměru 7-8 cm.
 - 
                                3
Pečeme je ve velké pánvi na rozpáleném oleji (2 lžíce) s máslem (20-30 g), z obou stran dozlatova. Upečené posypeme umletým mákem, který jsme smíchali s práškovým cukrem, pokapeme rozpuštěným máslem (20 g). Podáváme teplé, posypané mákem.