Rajčatová polévka po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 5.6 mg
 - Draslík 250.4 mg
 - Vláknina 4290.3 mg
 - Vitamín A 4290.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata umístíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí, cukrem, pepřem a kardamomem a nakrájenou cibulí. Necháme vařit cca 20 minut.
 - 
                                2
Polévku odložíme bokem a počkáme, než vychladne. Poté ji rozmixujeme a přecedíme.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na jíšku. Jíšku následně vložíme do polévky, aby zhoustla. Přidáme špetku soli a vaříme cca 5 minut. Ihned podáváme.