Krkonošská česnečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 4 ks Brambory
  • 1 hrst Pažitka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 402 mg
  • Vláknina 4970.3 mg
  • Vitamín A 4970.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory (4ks) oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Pažitku omyjeme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.

  • 2

    V hrnci uvaříme v osolené vodě s kmínem nakrájené brambory.

  • 3

    Do servírovacích talířů rozdělíme prolisovaný česnek, máslo a chléb, natrhaný na kousky. Do talířů pak nalijeme vodu s měkkými bramborami, opepříme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu