Noky máslové se šafránem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Pšeničná krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 168.9 mg
  • Draslík 41.3 mg
  • Vláknina 676.7 mg
  • Vitamín A 676.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozetřeme máslo doměkka. Potom k němu přidáme jeden žloutek a jedno celé vejce a utřeme je s máslem. V druhé misce smícháme krupici, hrubou mouku a strouhanku a směs přisypeme k utřenému máslu s vejci. Přisypeme špetku šafránu, sůl a pepř. Promícháme a odložíme na 15 minut stranou a necháme odležet. Pomocí dvou kávových lžiček potom vytváříme z těsta noky a dáváme je do osolené vařící vody. Počkáme, dokud nevyplavou, a pak vaříme asi 2 minuty. Noky slouží jako vložka do vývaru.

Komentáře k receptu