Mrkvovo-tvarohová pomazánka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 13.2 mg
 - Vláknina 1837.9 mg
 - Vitamín A 1837.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo v misce utřeme do pěny. Přidáme žervé a obě suroviny dobře prošleháme. Mrkev oloupeme, jemně nastrouháme a spolu s jemně nasekanou zelenou částí jarní cibulky vmícháme do másla a sýra.
 - 
                                2
Po důkladném promíchání všech surovin pomazánku dochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.
 - 
                                3
Dochucenou pomazánku ještě jednou promícháme a vložíme do vhodné nádoby, kterou uzavřeme. Pomazánku udržujeme v lednici.