Krémová zeleninová polévka základní
Suroviny
- 0.5 kostka Masox
 - 300 g Brambory
 - 85 g Celer bulvový
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 85 g Mrkev kořen
 - 80 g Petržel kořen
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 750 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 23 mg
 - Draslík 550.4 mg
 - Vláknina 8795.5 mg
 - Vitamín A 8795.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umyté brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce s rozehřátým máslem. Když zesklovatí, přidáme lžíci mouky, kterou za občasného zamíchání necháme zpěnit. Zalijeme vodou, vložíme připravené brambory a zeleninu, zamícháme, osolíme, opepříme a přidáme půl kostky masoxu. Přivedeme k varu, stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 35 minut.
 - 
                                3
Po této době polévku prolisujeme, přidáme horké mléko a dobře prošleháme metlou. Už dále nevaříme.