Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 129 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 588.6 mg
 - Vláknina 8032.5 mg
 - Vitamín A 8032.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety okouníka očistíme, rozdělíme na cca 100g porce a zlehka zakápneme citronovou šťávou. Maso rozložíme na plech potřený částí olivového oleje a poklademe bylinkovým máslem. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 8-10 minut.
 - 
                                2
Mezitím očistíme celer, cuketu a mrkev a pokrájíme je na malé kostičky. Krátce povaříme ve vodě se solí a pepřem. Poté zchladíme studenou vodou a na sítu necháme důkladně okapat. Zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem.
 - 
                                3
Směs rozdělíme na talíře, doplníme upečenou rybou a ihned podáváme.