Mrkev podávaná glazírovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 442 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 14 mg
 - Vláknina 11371.5 mg
 - Vitamín A 11371.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oškrábeme mrkev, nakrájíme ji na tenké plátky.
 - 
                                2
Rozehřejeme v kastrolu máslo s cukrem. Přidáme k němu mrkev a zamícháme. Počkáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak mrkev osolíme a zakapeme vínem. Ztlumíme teplotu přibližně na střední, přikryjeme kastrol poklicí a 10 minut dusíme za občasného míchání, aby se mrkev nepřipékala.
 - 
                                3
Na závěr přípravy pokrmu kastrol s mrkví protřepeme, aby se mrkev obalila v uvařeném sirupu. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.