Kapří noky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kapr obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Bešamel
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 192 mg
  • Draslík 419.9 mg
  • Vláknina 201.3 mg
  • Vitamín A 201.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra stáhneme, vykostíme a třikrát umeleme. Do mísy s mletým kapřím masem přidáme bílky, vejce, strouhaný muškátový oříšek, osolíme, vše vařečkou utřeme a dáme na chvíli do ledničky vychladit.

  • 2

    Do vychlazené směsi po troškách vmícháme smetanu a znovu vychladíme.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou soli, do které zavařujeme noky vykrájené lžičkou. Když voda i s noky začne znovu vřít, stáhneme plamen, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme „táhnout“ při cca 90 °C asi 6-8 minut.

  • 4

    Noky scedíme, narovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme strouhaným sýrem, přelijeme bešamelem a dáme na chvíli do středně vyhřáté trouby zapéct.

Komentáře k receptu