Humr Newburg
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 917 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 391.5 mg
 - Draslík 447.2 mg
 - Vláknina 37 mg
 - Vitamín A 37 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Studené humří maso nakrájíme na šestimilimetrové plátky, které osmahneme na másle po obou stranách, poté je zalijeme 4 lžícemi Madeiry a do sucha povaříme.
 - 
                                2
Obě půlky humří skořápky naplníme teplými plátky humra, přelijeme holandskou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby, kde je svrchu 10 minut zapečeme.
 - 
                                3
Podáváme na míse na papírovém ubrousku.
 - 
                                4
Studený vařený humr [56304]:
 - 
                                5
Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.
 - 
                                6
Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a potom slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.
 - 
                                7
Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).
 - 
                                8
Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, následně jej dáme chladit do ledničky.
 - 
                                9
Humra vyjmeme z vývaru, silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Z humra odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř vypereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře.
 - 
                                10
Nejchutnější maso mají klepeta, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.
 - 
                                11
Používáme vždy jen živé humry.