Třešňové bochánky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 13 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 38.5 mg
- Vláknina 1680 mg
- Vitamín A 1680 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme tak, že vznikne drobivá směs. Přimícháme rozinky, pokrájené kandované třešně, přidáme vejce, přilijeme mléko a vypracujeme měkké těsto. 
- 
                                2Plech potřeme tukem, z těsta vytvarujeme 8 stejných koulí, které rozmáčkneme na silnější placky, vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut. Placky se během pečení trochu nafouknou. 
- 
                                3Bochánky necháme vychladnout, upravíme na servírovací tác a podáváme s marmeládou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        