Zázvorová srdíčka
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 200 g Máslo čerstvé
- 30 g Zázvor kandovaný
- 40 g Zázvor kandovaný
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 18 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 85.8 mg
- Draslík 14.3 mg
- Vláknina 1891.3 mg
- Vitamín A 1891.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na pracovní ploše smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, studeným nakrájeným máslem, vejcem a na kostičky nakrájeným kandovaným zázvorem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v chladu. 
- 
                                2Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj srdíčka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. 
- 
                                3Cukroví na plechu potřeme žloutkem rozmíchaným se smetanou a posypeme kostičkami kandovaného zázvoru. Necháme chvíli v chladu odpočinout. 
- 
                                4Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        