Nejlepší dortový korpus
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 14 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 178.4 mg
- Draslík 52.6 mg
- Vláknina 1886 mg
- Vitamín A 1886 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. 
- 
                                2K přípravě těsta použijeme vejce, která mají pokojovou teplotu. 
- 
                                3Ve šlehači asi 7 minut šleháme celá vejce s cukrem. Než budou vejce ušlehaná dosvětla, přiléváme velmi pomalu horkou vodu. 
- 
                                4Do hmoty vmícháme citronovou kůru, po částech prosátou mouku, v níž jsme promíchali vanilkový cukr, na závěr rozpuštěné máslo. 
- 
                                5Těsto vlijeme do formy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme tak, že vpíchneme do těsta špejli a pokud se na ni těsto nelepí, je korpus upečený. 
- 
                                6Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě „hlavou dolů“. Vychladlý corpus položíme na talíř tak, jak byl ve formě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        