Koláčky s rebarborou a crème fraîche pro zamilované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Créme fraiche
  • 160 g Reveň (Rebarbora)
  • 200 g Cukr moučkový
  • 40 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.25 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Cukr skořicový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Fazole bílé
  • 1 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 961 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 488.7 mg
  • Draslík 399.2 mg
  • Vláknina 7689 mg
  • Vitamín A 7689 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si křehké těsto: v míse utřeme máslo se žloutky do pěny. Pak postupně přimícháme špetku voňavého koření kardamom, špetku soli, hladkou mouku smíchanou s Maizenou a 2-3 lžíce vody. V míse vše dobře promícháme, pak těsto dobře propracujeme rukama na pomoučeném vále. Vytvarujeme z něj váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme těsto na 45-60 minut do chladničky.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Malé koláčkové formičky (přibližně o průměru 10-12cm) si vymažeme máslem, středy pečícím papírem a pak je vyložíme těstem. Každý střed těsta zatížíme fazolemi, aby se při pečení nevydouvaly. Formičky s těstem poklademe na plech, pečeme 13-15 minut.

  • 3

    Náplň do koláčků: omyté stvoly rebarbory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky prosypeme je skořicovým cukrem, kardamomem a odložíme ji do misky. V druhé míse si vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny, do ní zlehka zamícháme "Crème fraîche" (krém freš) a pokrájenou rebarboru.

  • 4

    Z horkých rozpečených koláčků opatrně odstraníme fazole, naplníme je rebarborovým krémem a dáme do trouby dopéct. Pečeme 18-20 minut dozlatova.

  • 5

    Vychladlé koláčky posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (z pravé vanilky) a podáváme.

  • 6

    Dobrou chuť.

Komentáře k receptu