Fettuccine v sýru

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 101.7 mg
  • Vláknina 5310 mg
  • Vitamín A 5310 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Gorgonzolu rozdrobíme.

  • 3

    Oloupaný a nakrájený celer smažíme na másle za průběžného promíchávání asi 2 minuty. Přidáme smetanu, sýry ricotta a gorgonzola, osolíme a opepříme.

  • 4

    Omáčku průběžně promícháváme. Přivedeme k varu a asi minutu vaříme. Nalijeme ji na teplé těstoviny a protřeseme a asi minutu ještě provaříme. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu