Ravioli se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Kuřecí prsa
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Prosciutto sušené
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.67 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1.33 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2.67 l Voda pitná
  • 3 l Voda pitná
  • 1.33 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 400.4 mg
  • Draslík 610.8 mg
  • Vláknina 9176.5 mg
  • Vitamín A 9176.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát vaříme přibližně jednu minutu. Potom vezmeme nahrubo nakrájená kuřecí prsa, špenát, nahrubo nakrájené prosciutto, šalotku a vše dohromady rozmixujeme. Do směsi přidáme polovinu nastrouhaného sýra, muškátový oříšek, sůl, pepř a jedno vejce. Takto připravenou náplň necháme chvilku odležet. Vezmeme těsto na nudle, rozdělíme ho na poloviny a obě půlky rozválíme na tenké pláty. Na jeden z nich pokládáme v pravidelných rozestupech připravenou náplň, poté přikryjeme druhým plátem. Místa mezi náplní pořádně přitiskneme a nakrájíme na stejné čtverečky. Necháme odpočívat. Pak do většího hrnce nalijeme smetanu, vložíme nadrobno nakrájený česnek a uvedeme do varu. Vložíme na tenké plátky nakrájené houby, zbytek nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme. Vaříme 3 minuty. Poté přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku, ale už nevaříme. Mezitím ve větším hrnci uvaříme ravioli. Polijeme omáčkou, můžeme je také posypat parmezánem a ozdobit bazalkou.

  • 2

    Základní těsto:

  • 3

    Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Těsto zpracováváme rukama. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie, necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny.

Komentáře k receptu