Hráškový krém s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 30 g Máta
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 740 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 182.8 mg
  • Vláknina 6943.7 mg
  • Vitamín A 6943.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládaný hrášek scedíme a necháme okapat. Kopr a otrhané lístky máty nasekáme najemno. Hrášek nasypeme do mixéru, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Do krému přimícháme kopr s mátou, rozdělíme do polévkových misek a před podáváním vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu