Roštěnky po švábsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Okurky nakládané
  • 80 g Olej rostlinný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 197 mg
  • Draslík 96.7 mg
  • Vláknina 2704.3 mg
  • Vitamín A 2704.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěného roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej, na kterém roštěnky z obou stran rychle opečeme.

  • 2

    Poté je vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, po chvíli zalijeme vodou.

  • 3

    Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přidáme hořčici a povaříme.

  • 4

    Malou cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno, oloupané sladkokyselé okurky krájíme na nudličky, obojí krátce osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a směs vmícháme do omáčky.

Komentáře k receptu