Nugát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy lískové
  • 50 g Cukr krupice
  • 60 g Poleva čokoládová
  • 100 g Čokoláda bílá
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 37.8 mg
  • Draslík 325.9 mg
  • Vláknina 6295 mg
  • Vitamín A 6295 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi pomalu pražíme oříšky, poté je zalijeme smetanou a na mírném plameni asi 10 minut vaříme.

  • 2

    Ořechy přecedíme přes plátno. Do přecezené smetany přimícháme cukr a na plotně zredukujeme vařením na polovinu.

  • 3

    Každou čokoládu rozlámeme a zvlášť v kastrolcích ve vodní lázni rozpustíme. Smetanu svaříme a do obou čokolád vmícháme polovinu. Máslo necháme rozpustit a do obou misek vmícháme polovinu másla. Mícháme, až vznikne hladký krém. Skleněnou misku vyložíme fólií, nejlépe dvojitě, a střídavě vléváme bílou a tmavou čokoládovou směs. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout.

  • 4

    Ztuhlý nugát vyklepneme z dormy, polijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a poté krájíme na kostky.

Komentáře k receptu