Králík na italský způsob
Suroviny
- 150 g Mascarpone
- 100 ml Víno červené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Lilek
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Králík
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 40 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 260.4 mg
- Draslík 1109.4 mg
- Vláknina 6762.3 mg
- Vitamín A 6762.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej a naporcovaného králíka postupně opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme.
-
2
Oloupeme a nasekáme cibuli a česnek. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, řapíky celeru zbavíme vláken a společně s lilkem nakrájíme.
-
3
Vše přidáme k masu a necháme osmažit. Podlijeme červeným vínem, přidáme nasekané bylinky, vložíme do trouby a necháme péct 1 hodinu.
-
4
Přibližně 10 minut před koncem pečení vmícháme rozdrobený mascarpone. Šťávu dochutíme pepřem a solí a podáváme.