Risone s modrým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Risone semolinové
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 320 g Cibule
  • 185 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Mascarpone
  • 130 g Špenát listový čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 750 ml Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 963 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 340.9 mg
  • Vláknina 3638 mg
  • Vitamín A 3638 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin osmažíme na velké pánvi se silným dnem na másle a olivovém oleji kolečka cibule asi 20 - 30 minut, až zkaramelizují. Děrovanou naběračkou ji pak vyjmeme z pánve a osušíme na papírových ubrouscích.

  • 3

    Nivu, mascarpone a cibuli důkladně rozmícháme v misce.

  • 4

    Směs sýrů a cibule a proužky špenátu přidáme k těstovinám a zamícháme. Na závěr pokrm osolíme a opepříme, upravíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu