Bačovský bramborový závin s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 320 g Zelí kysané
  • 200 g Klobása uzená
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Sýr holandského typu jemné plátky
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 297.3 mg
  • Vláknina 4669.4 mg
  • Vitamín A 4669.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, uvaříme ve vodě ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Do druhé misky nastrouháme tvrdý sýr Eidam a připravíme si plátky sýru holandského typu s klobásou.

  • 2

    V míse nastrouhané brambory smícháme se solí, 1 vejcem a hladkou moukou. Promíchané těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a rukama ho dobře propracujeme. Pod těsto si dáme pečící papír a válečkem rozválíme těsto o síle asi 1 cm. Na plát těsta rozložíme plátky "holandského" sýra, na něj položíme za sebou 2 klobásy a pomocí pečícího papíru závin svineme. Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut při 200°C, pak závin potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a nastrouhaným Eidamem a závin dopečeme (přibližně 10 minut), až je kůrka zlatá.

  • 3

    Závin nakrájíme na porce a podáváme s kysaným zelím.

Komentáře k receptu