Sýrové makarony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 225 g Špagety, Makarony
  • 125 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 6 dl Omáčka bešamelová
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1186 kcal
  • Sacharidy 135 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 127.3 mg
  • Draslík 450.2 mg
  • Vláknina 7250.5 mg
  • Vitamín A 7250.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bešamelovou omáčku přelijeme do misky, zakryjeme víčkem a dáme stranou.

  • 2

    Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a vaříme v ní 10 minut makarony, poté je necháme okapat a dáme do ohnivzdorné misky.

  • 3

    Smícháme nastrouhaný čedar, ušlehané vejce, pažitku, hořčici, bešamelovou omáčku, sůl, pepř a rozetřeme směs na makarony. Navrch přidáme vrstvu pokrájených rajčat, posypeme plísňovým sýrem, cihlou a slunečnicovými semínky.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních.

  • 5

    Ozdobíme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu