Barevná vejce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Žervé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 174.3 mg
  • Vláknina 274 mg
  • Vitamín A 274 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo - přibližně 10 minut. Vybereme je z vařící vody, propláchneme a namočíme do studené. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme, vybereme žloutky, dáme je do misky, rozdělíme na dva díly.

  • 2

    Do prvního dílu žloutků přidáme 100 g sýru Žervé, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, drobně nasekanou petrželovou nať a vše důkladně metličkou prošleháme. Druhý díl žloutků smícháme se zbylým sýrem, kečupem, osolíme, opepříme a také důkladně rozšleháme.

  • 3

    Připravené krémy každý zvlášť naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky uvařených bílků, které naaranžujeme na vhodný podnos.

Komentáře k receptu