Kukuřičná polenta se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka kukuřičná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 8.6 mg
  • Draslík 45.1 mg
  • Vláknina 1900 mg
  • Vitamín A 1900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Postupně přisypeme kukuřičnou mouku a za stálého míchání cca 30 minut povaříme do zhoustnutí. Kaše musí zároveň vyschnout.

  • 2

    Hmotu přemístíme do skleněné zapékací formy, poklademe vločkami másla, posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do předehřáté trouby s pečením shora. Několik minut zapečeme a podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu