Česnekové rizoto s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 350 g Rýže loupaná
  • 110 g Sýr Parmezán
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.3 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 2844 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 39.6 mg
  • Draslík 656 mg
  • Vláknina 13132.5 mg
  • Vitamín A 13132.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vetším rendlíku rozehřejeme olej, nasypeme nasekaný česnek a opékáme asi minutu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nakonec vmícháme rýži a ještě několik minut opékáme. V hrnci přivedeme k varu vývar a udržujeme ho stále vroucí. Postupně po naběračkách přidáváme vývar k rýži, za stálého míchání počkáme až se tekutina vstřebá a nalijeme další naběračku. Tak postupujeme, dokud rýže není měkká. Do rizota vmícháme rozpuštěné máslo, většinu nastrouhaného parmezánu a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé talíře. Ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu