Ze čtyř druhu sýra koktejl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Gouda
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 260 g Šunka parmská
  • 250 g Jogurt bílý
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Mandarinky
  • 2 ks Banány
  • 1 ks Hrušky
  • 1 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 37.3 mg
  • Draslík 433.3 mg
  • Vláknina 6123.9 mg
  • Vitamín A 6123.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýry goudu, eidam, parmezán a ementál nakrájíme na malé kostky, které dáme do misky. Mandarinky a banány oloupeme, nakrájíme stejně jak sýry a přidáme do misky. Hrušky bez jadřinců a šunku spolu s červenou kapii nakrájíme na tenké pásky, také vložíme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme.

  • 2

    Jogurt, majonézu a smetanu smícháme dohromady, ochutíme solí, pepřem a přelijeme suroviny v misce. Ještě jednou promícháme a dáme do lednice vychladit.

  • 3

    Před podáváním salát porcujeme do koktejlových sklenic, porce ozdobíme nastrouhanou nivou a podáváme.

Komentáře k receptu