Čtyřbarevná rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 šálek Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Špenátový protlak mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 129.6 mg
  • Vláknina 5164 mg
  • Vitamín A 5164 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži udusíme v mírně osolené vodě. Do hotové rýže vmícháme natvrdo uvařená, nasekaná vejce.

  • 2

    Rýži rozdělíme na čtyři části. Jednu necháme bílou, do druhé části vmícháme podušený špenát, do třetí části mletou papriku a do čtvrté kari koření.

  • 3

    Podáváme jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu