Brownie cheesecake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr krémový
  • 150 g Cukr krupice
  • 50 g Ořechy pekanové
  • 275 g Čokoláda hořká
  • 160 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 90.4 mg
  • Vláknina 1377.5 mg
  • Vitamín A 1377.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Začneme přípravou tmavé hmoty - brownies.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 180 °C. 150 gramů tmavé čokolády a 100 gramů másle za stálého míchání rozehřejeme v žáruvzdorné misce, kterou jsme postavili na rendlík s mírně vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vodní hladiny. Po rozehřátí necháme vychladnout.

  • 3

    Do velké mísy dáme oba druhy cukru ( 100 g krupicového a 100 g tmavého hnědého ), dvě vejce a lžičku vanilkové příchuti. Šleháme, dokud se objem nezdvojnásobí. Správně ušlehaná hmota musí být krémovitá a velmi lehká. Za stálého šlehání do ní zvolna vlijeme vychladlou rozehřátou čokoládu a máslem. Do této hmoty zapracujeme 80 gramů hladké mouky, nadrobno nakrájené pekanové ořechy a vlijeme ji do otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem.

  • 4

    A pustíme se do světlé hmoty - cheesecake.

  • 5

    Dohladka prošleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, 50 gramů krupicového cukru, lžičku vanilkové pasty, dvě vejce a 30 gramů hladké mouky. Nakonec ještě vmícháme 125 gramů na kousky nakrájené tmavé čokolády. Na brownies rozložíme velké lžíce cheesecakové hmoty. Pomocí nože s kulatou špičkou obě vrstvy promícháme tak, abychom vytvořili zajímavé vzory.

  • 6

    Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 minut. Na brownies se utvoří kůrka a smetanová hmota ztuhne.

  • 7

    Před servírováním necháme cheesecake vychladnout.

Komentáře k receptu